Estetik Diş Hekimliği Nedir?

Estetik diş hekimliği, gülüşünüzün şeklini, rengini, dizilimini, boyutunu, genel sağlığını ve işlevini iyileştiren diş hekimliği dalıdır. Gülüşünüzü mükemmelleştirmek aynı amaca sahipken, kozmetik diş hekimliği gülüşünüzün görünümünü iyileştirmeyi amaçlarken, kozmetik diş hekimliği daha iyi bir görünüme, fonksiyon ve diş sağlığına odaklanır. İnsanlar bazen kozmetik diş hekimliğine estetik diş hekimliği diyebilir, ancak ikisi çok farklıdır. Yontulmuş dişler, diş etlerinde çekilme, renksiz dişler, hizasız dişler veya dişler arasında istenmeyen boşluklar gibi sizi utandıran ve kendinden emin hissetmenize neden olabilecek bir dizi diş sorunu vardır. Günümüz teknolojisinin yardımıyla diş hekimleri, sağlıklı ve ışıltılı gülüşler elde etmemize yardımcı olacak yetenek ve becerilere sahiptir. Daha önce estetik diş hekimliği yaptıysanız, “Hollywood gülüşüne” benzeyen bir gülüşünüz olabilir; inci beyazı ve mükemmel şekillendirilmiş. Estetik diş hekimliğiniz varsa, orijinal dişlerinizin rengine ve şekline uygun, doğal görünümlü bir gülüşe sahip olursunuz.

Estetik Diş Hekimliğinde Hangi İşlemler Yapılır?

Dişlerin estetik bozukluğu özgüven kaybı gibi psikolojik sorunlar doğurabilir. İnsanlar hayatın her alanında konuşmaya ihtiyaç duyar ağız ve diş yapısı bu yüzden iletişimlerde çok önemlidir. Sosyal olarak belli sıkıntılara yol açılmaması için hastalarımızın da istekleri doğrultusunda ideal gülüş tasarımını yapmaktayız. Sadece bunla kalmıyor birçok işlemi daha başarıyla gerçekleştiriyoruz. Bunlar;

  • Adeziv işlemleri olarak adlandırılan sararan dişleri beyazlatmak, kırılan dişleri doldurup istenmeyen şekillerden kurtulmak ve deforme olmuş dişleri yeniden şekillendirilmesi gibi tedavileri kapsar.
  • Porselen diş kaplama: Birden fazla eksik ve çürüğün olduğu durumlarda yapılan estetik diş hekimliğidir. Metal destekli kaplama (porselen kaplamayı daha sağlamlaştırmak için alt yapı oluşturulan kaplama), zirkonyum porselen(gerçek dişe olan yakınlığı ve dayanıklılığı sayesinde en çok tercih edilen kaplamalardan), lamine porselen(ön dişlerde daha çok tercih edilir) işlemleri Antalya estetik diş hekimliği kadromuzun profesyonelce uyguladığı tedavi yöntemlerindendir.

Estetik Diş Neden Yaptırılmalı?

 Vizyon, bireyde önemli bir kişilik ve sosyal faktördür. Konuşurken ağzınız ve dişleriniz genellikle ilgi odağıdır. Rengi değişmiş ya da çapraşık dişleri olan kişilerin özgüvenle konuşması ve gülümsemesi bazı kişiler için zor bir durumdur. Kliniğimizde gülüş tasarımı, daha iyi gülümsemeniz ve daha etkili konuşmanız için tasarlanmıştır. Güzel ve sağlıklı bir ağız için kliniğimiz en iyi seçimdir.

Antalya estetik diş hekimliği tedavilerinde en çok tercih edilen marka olmakla birlikte sadece bu alanda hizmet vermiyoruz. Birçok alanda Antalya diş hekimliği profesyonel kadromuzla en iyi hizmetleri size sunuyoruz.

Zirkonyum hizmetimizi gördünüz mü?