Ortodonti

Ortodonti; Çene, diş ve yüzdeki bozuklukların teşhisi, tedavisi ve önlenmesi ile ilgilenen bilim dalıdır. Ortodonti tedavileri çocuklarda çene gelişimini destekleyerek dişlerin doğru pozisyona dönmesine yardımcı olurken, yetişkinlerde mevcut çapraşıklık ve kapanış bozukluklarının yanı sıra üst çene bozukluklarını düzeltir.

 Sağlıklı bir ağza, etkileyici bir görünüme ve daha sağlam dişlere sahip olmak ortodonti tedavileriyle mümkündür. Bunun yanı sıra ortodonti belli sebeplerle ya da kalıtsal olarak gelen ağız, çene ve yüz bozukluklarının tedavisini belli başlı branşlar ile ortak çalışarak yaparlar.

Ortodontik Problemlerin Oluşma Sebepleri ve Tedavi Yöntemleri Nelerdir?

Biberon ve emziklerin uzun süreli kullanımı, parmak emme, tırnak yeme gibi alışkanlıklar ortodontik bozukluklara neden olabilir. Bu alışkanlıkların bir an önce ortadan kaldırılması gerekiyor. Bu alışkanlıkların erken yaşta engellenmesi iskelet gelişiminin tamamlanması için önemlidir. Yapısal olarak gereğinden fazla büyük dillerin varlığı ve çekilmiş diş boşluklarının varlığı gibi durumları da diş boşluklarına yol açabilir. Dişli çene yapısı küçük ve dişler büyük ise. Dişler çeneye tam oturmaz ve tıkanıklık oluşur. Süt dişlerinin kaybı er ya da geç dişlerin bükülmesine neden olabilir. Erken düşen süt dişleri yerine kalıcı dişler ağızdaki bu boşluğa kayar. Dişlerin çekilecek yeri olmadığı için tıkanıklık oluşur.

Antalya ortodonti tedavi yöntemlerimizde sabit ya da takıp çıkarabilen çeşitli aparatlar dişlerin üzerine ya da çene kemiğine uygulanır. Tedavinin gereklerine göre belirlenen hangi aparatların kullanılacağı profesyonel Antalya ortodonti hekim kadromuz tarafından belirlenir.

Hareketli aygıtlar;

Daha çok çene gelişimine yardımcı olmak ve daimî dişlerin sürmesine rehberlik etmek için kullanılan bu aparatlar genellikle 7-12 yaş arası karışık dişlenme döneminde kullanılır

Sabit ortodontik aygıtlar; Metal braketler; En sık kullanılan ortodontik aparatlardır. Bu braketler dişlere tek tek yapıştırılır ve ortodontik teller dişleri hareket ettirmek için dişlerin arasından geçer.

Şeffaf Braketler; diş renginde veya tamamen şeffaf malzemeden üretilen bu braketler metal braketlerle aynı prensipte çalışır. Ana fark, daha az görünmesidir. Ayrıca daha fazla dikkat ve özen gerektirdiğinden daha çok yetişkinler tarafından kullanılmaktadır.

Lingual braketler; diş renginde veya tamamen şeffaf malzemeden üretilen bu braketler metal braketlerle aynı prensipte çalışır. Ana fark, daha az görünmesidir. Ayrıca daha fazla dikkat ve dikkat gerektirdiğinden daha çok yetişkinler tarafından kullanılmaktadır.

 

Güvenilir Antalya Ortodontist

Antalya ortodonti tedavilerinde en çok tercih edilen marka olmakla birlikte sadece bu alanda hizmet vermiyoruz. Birçok alanda Antalya diş hekimliği profesyonel kadromuzla en iyi hizmetleri size sunuyoruz.

Dental Radyoloji hizmetimizi gördünüz mü?