İmplant

 İmplant, canlı dokulara yerleştirilen cansız maddeleri ifade etmesinin yanı sıra, çene kemiğine açılan boşluğa yerleştirilen genellikle titanyumdan yapılma vidalardır. 18 yaşını geçmiş, yüz ve çene gelişimini tamamlamış bireylere uygulanabilir. Titanyumun doğası gereği implantların vücuda herhangi bir etkisi yoktur. İmplantın görevi diş kökü yerine geçmektir ve bu vidaların üzerine protez olarak yapılan dişler yerleştirilir. Günlük yaşantıda doğal dişlerden hiçbir farkı yoktur rahatlıkla yemek yiyebilir, gülebilir ve konuşabilirsiniz.

  Çene tomografisi bu uygulamada çok önemlidir. Tedavi yapılacak bölgenin hacmi; en, boy ve yüksekliğini bilmek oldukça önem arz eder. Cerrahi komplikasyonları önlemek için çekilmesi zorunludur fakat normal durumlarda çekilmesi zorunlu değildir.

  Klasik implantları güçlendirmek ve direnci arttırmak için yeni yapılan zirkonyum implantlar, aşırı dar çene kemiklerinde kullanılması daha uygundur. Titanyum implantların dayanıklığını arttırır onun dışında herhangi bir farkı yoktur. Avantajları ve özellikleri klasik implantla aynıdır.

    İmplant tedavisine birçok sorundan dolayı ihtiyaç duyulabilir. Dışarıdan gelen etkenlerden, ilerleyen yaştan ya da bazı sağlık sorunlarından dolayı diş kaybı yaşanabilir. Bu kayıp her koşulda yaşam kalitesiniz aşağıya çeker. Bunun düzeltilmesinde en etkili çözüm protez ve köprüye kıyasla implant tedavisinin yapılması daha iyidir.

İmplant Diş Tedavilerinin Avantajları

  • Takma dişler ve protezlere göre gerçek dişlere en yakın tedavi yöntemidir.
  • Konuşma ya da yemek yemede güçlük çekilmez.
  • Estetik açıdan daha iyi bir görüntü oluşmasını sağlar bu sayede özgüveniniz artar.
  • Uzun yıllar sorunsuz kullanılabilir.
  • Kalan dişlere herhangi bir zararı yoktur.
  • Diğer dişler arasında sabit destek görevi görür.

Antalya implant tedavilerinde en çok tercih edilen marka olmakla birlikte sadece bu alanda hizmet vermiyoruz. Birçok alanda Antalya diş hekimliği profesyonel kadromuzla en iyi hizmetleri size sunuyoruz.

Diş İmplantı Tedavi Süreci Nasıl İşler?

      İmplant tedavisine başlamadan önce röntgen çekilir ve detaylı olarak muayene yapılır. Çene ölçüleri ve diş ölçüleri bu sırada alınır. Öncelikle sedasyon yani hafif bir anestezi uygulanır. Ölçülere uygun implantlar diş köklerine yerleştirilir bazı durumlarda direkt geçici plakayla takılır bazen de dental implant üzeri, iyileşene kadar diş eti ile kapatılır. Her bir implantın kemiğe yerleştirilmesi tahminen 30 dakika sürer. 3-6 ay aralığında iyileşme sağlandıktan sonra hasta istediği gibi konuşabilir, yemek yiyebilir ya da rahatça gülebilir. Bu süreçte diş temizlik ve bakımına özen göstermek çok önemlidir. Dişleri düzenli fırçalamanın dışında özellikle arayüz fırçaları ve özel ipler gibi hekimlerin tavsiyesi üzerine kullanılacak bakım önerileri dikkate alınarak düz. Tedaviden sonra ne kadar özen gösterirseniz implantın kullanım ömrü o kadar uzun olacaktır.

Genel Anestezi ve Sedasyon hizmetimizi gördünüz mü?